Over Forsa

Forsa gelooft dat het creëren van een sterke omgeving in de kinderopvang de nieuwe generatie de beste ontwikkelmogelijkheden biedt, zodat zij op hun beurt weer de wereld een stukje mooier maken.

Group 93

Stukje geschiedenis van Forsa

Forsa richt zich al jaren op de kinderopvang en kent de sector van binnenuit! Nathalie Camacho, de oprichtster van Forsa is vol passie met Forsa gestart omdat ze overtuigd is dat goede kinderopvang een enorm belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van kinderen.

In 2010 is Forsa begonnen met een missie; de omgeving van zoveel mogelijk kinderen sterker maken zodat ze de beste ontwikkelmogelijkheden krijgen. Elk kind, elke nieuwe generatie, is het waard om de beste start te krijgen ongeacht in wel ‘nest’ het kind geboren is.

Het avontuur begon eerst bij de jeugd en in de jeugdzorg. De drive om zoveel mogelijk impact te hebben op zoveel mogelijk kinderen te bereiken heeft geleid tot de keuze om de focus te verleggen naar het jonge kind en de professionals in de kinderopvang.

Goede kinderopvang volgens Forsa

Investeren in het jonge kind is het echt waard, dat blijkt inmiddels uit allerlei onderzoek. We weten dat in de eerste levensjaren de belangrijke verbindingen gelegd en de basis gelegd wordt voor een heel mensenleven. De kinderopvang speelt zo’n immens grote rol, elke dag gaan er ruim een miljoen kinderen (NJi, 2020) en hun ouders dagelijks naar binnen.

De professionals in de kinderopvang zijn van onschatbare waarde voor alle kinderen die zij elke dag ontmoeten en hebben vaak zonder dat ze het echt beseffen grote impact op een kinderleven. Ze werken met liefde voor de kinderen en kennis en kunde om kinderen een omgeving te bieden waarin ze zich kunnen ontwikkelen.

 

16

Visie in praktijk

Goede kinderopvang ontstaat als er vanuit liefde, ontspanning en kennis gewerkt wordt en wanneer de organisatie haar medewerkers koestert en ruimte biedt voor ontwikkeling. Kwaliteit van de kinderopvang zit niet alleen in de handelingen (werkwijze en protocollen) maar juist in de mens, hoe er gehandeld wordt. Naast dat de professionals al veel kennis en kunde hebben over ontwikkeling en begeleiding van kinderen komt kwaliteit door elke dag bewust handelen, zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling.  

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar het blijkt toch een grote uitdaging voor veel organisaties in tijden van bijvoorbeeld onrust, groei of verandering. Het gebeurt steeds vaker dat de pedagogische professionals uit balans raken. Er zijn veel veranderingen, er heerst een gevoel van werkdruk, sommige ontwikkelingen gaan te snel en te plotseling. Er ontstaat moeheid, weerstand en stress. Als dat gebeurt dan is er werk aan de winkel! Professionals die uit balans zijn kunnen niet de kwaliteit neerzetten die je als organisatie nastreeft, ook al hebben ze de juiste papieren en de laatste cursussen gevolgd.

Group 40

Forsa Interim

Voor organisaties die op het punt staan een verandering door te maken en advies, begeleiding en ondersteuning wensen om de gewenste pedagogische stip op de horizon te bereiken. Bijvoorbeeld het implementeren van een nieuwe visie of het verdiepen en op een lijn brengen van het beleid met de praktijk.

Group 57

Forsa Webinars

Voor pedagogische professionals die inspiratie zoeken op het gebied van pedagogiek, werkgeluk, en werken vanuit rust. Voor als je geprikkeld wilt worden om je nog verder te verdiepen in dit waardevolle vak om een sterke omgeving te creëren voor het kind, met veel liefde en ruimte voor ontwikkeling.

Group 50

Forsa Training

Voor persoonlijke en professionele ontwikkeling als professional in de kinderopvang, in de vorm van een online training en/of een fysieke training op locatie. Er zijn specifieke trainingen voor pedagogische professionals die op de groep werken en voor de coach en de coachende leidinggevende.

Group 64

Forsa Coaching

Voor de coach en de coachende leidinggevende die zich ontwikkelen op het gebied van coaching, zodat een team zich ontwikkelt vanuit intrinsieke motivatie en ontspanning. Met als resultaat een team van krachtige professionals die elkaars talenten benut.

Group 83 e1641566463459

Hoe Forsa werkt aan goede kinderopvang

Vanuit Forsa helpen we organisaties weer de balans terugvinden, de rust terug vinden, de passie en intrinsieke motivatie van de professionals. Vanuit een sterke basis bieden we vervolgens prikkels voor verdieping, meer kennis en ontwikkeling. Pas als er ruimte is in het hoofd en hart van de professional is er weer ruimte voor verandering, ontwikkeling en groei.

Het is ook geen toeval dat de kernwaarden van Forsa persoonlijk & verbindend zijn en waarom er zoveel nadruk gelegd wordt op ontspanning en werken vanuit rust. Vanuit deze basis gaat ontwikkelen zoveel gemakkelijker, als organisatie, professional en uiteraard ook als kind. FORSA staat voor STERK en KRACHT, dat is ook letterlijk de betekenis.

Elke samenwerking, product of dienst van Forsa is gericht op het versterken van de omgeving en het ontwikkelen van krachtige professionals die elk weer impact maken op hun eigen omgeving.

Expertise van Forsa

 

In alle jaren dat Forsa zich op de kinderopvang richt heeft Nathalie zich verdiept in allerlei onderwerpen die raken aan haar missie. Ze heeft enorm veel kennis en kunde opgedaan via verschillende wegen, van studeren tot zelf in praktijk brengen. Nathalie heeft passie voor haar vak en gelooft dat ze nooit is uitontwikkeld. Ze volgt de nieuwste ontwikkelingen, zoekt inspiratie en blijft zich verdiepen, om alle producten en diensten van Forsa te blijvend verbeteren om meer impact te kunnen maken.

Denk aan onderwerpen als:

  • Gezonde voeding en het effect van voeding op gedrag
  • Opvoedmethodes en de diverse stromingen, theorieën en filosofieën
  • Ontwikkeling van kinderen van 0 – 18
  • Hersenontwikkeling van baby tot puber
  • Coaching en mindfulness
  • Management en organisatie
  • Groei-mindset en intrinsieke motivatie
  • Samenwerken en communiceren
  • Werkgeluk en flow 

Ze neemt al haar expertise mee om de ontwikkeling binnen een kinderopvangorganisatie op een hoger niveau te brengen met het kind als uitgangspunt. Ze werkt met andere professionals samen om haar missie te bereiken, op deze manier kunnen er meer organisaties, professionals en kinderen bereikt worden. Ze ontwikkelt trainingen, ze schrijft om te inspireren en ze biedt advies en begeleiding.

Dit zeggen klanten over Forsa

Raad van Toezicht, Bso Pallas Athene
Group 71
Nathalie is een gedreven directeur die hart heeft voor de BSO. Ze maakt goed contact met de medewerkers en is oplossingsgericht. Ze houdt de financiële positie van de BSO gezond en waarborgt de kwaliteit. Nathalie is zeer bewust van de rol die de BSO speelt in het dagelijks leven van de kinderen en hun ouders. Daarnaast houdt ze de wettelijke verplichtingen en regelgeving goed in het oog. Ze weegt de belangen van alle betrokkenen zorgvuldig af bij beslissingen. (Interim)
Sabrina Coenen Kinderhuis de Fuut (Pedagogisch coach/locatiemanager)
Group 71
Wij hebben de flexibiliteit, kunde en rustige manier van werken van Nathalie als zeer leerzaam ervaren. Ze tuned goed in op de groep, kijkt wat de vraag is en gaat vanuit daar verder. We gingen allemaal met nieuwe inzichten weer aan de slag. (Training)
Pedagogische Medewerker.
Group 71
Interessant en leerzaam. Het heeft me zeker een eye opener gegeven op het gebied van mijn automatische reactie op onrust. En het hielp mij om te reflecteren of de onrust iets van mij is en of de kinderen ook onrust ervaren? En hoe handel ik? Volgens mijn automatische reactie op onrust of doe ik iets anders? Ik ga hiermee aan de slag! (Webinar)