Webinar voor pedagogische medewerkers

Tijdens de corona periode heb ik besloten om webinars te geven aan pedagogische professionals in de kinderopvang. Juist nu kan je in deze tijd gebruik maken van de tijd die je niet (of minder) op de groep staat, om je kennis op te frissen en verdieping te zoeken in 75 minuten. Een webinar over rust op de groep en een webinar over wennen, ze zijn allebei informatief en heel praktijk gericht. Aan het einde van de webinar kan je de presentatie downloaden dus hoef je ook geen aantekeningen tussendoor te maken.

De webinar kan je ‘on demand’ volgen, dit betekent dat je na aanmelding de webinar op een tijdstip dat jou uitkomt kan bekijken.

Webinar Rust

Tijdens dit webinar deel ik met jou waarom rust en ontspanning van belang is in de ontwikkeling van kinderen. Ik geef tips hoe je voor jezelf meer rust creëert maar ook hoe je meer rust creëert in de groep.

Wat kan je doen als pedagogische professional om meer rust te brengen in een groep waar de energie van de kinderen erg hoog is?

Wat kan je doen zodat kinderen zich moeiteloos kunnen ontspannen en opladen in de kinderopvang? Dit zijn vragen waar ik op in zal zoomen.

Webinar Wennen

Het wenproces van kinderen zo soepel mogelijk laten verlopen vraagt een hele hoop van de pedagogische professionals op de groep. Ik geef tips hoe je het wennen kan begeleiden en hoe je zo goed mogelijk ouders hierbij kan betrekken.

Hoe stem je zo goed mogelijk af op de behoefte van de kinderen en hun ouders? Wat kan je in de voorbereiding al doen om het wennen makkelijker te maken? Hoe ga je om met de emoties van de kinderen en ouders bij het afscheid? Hoe behoud je zelf een ontspanning houding als kinderen moeite hebben tijdens het wennen? Dat zijn vragen waar ik op in zal zoomen.