Training; Teamontwikkeling

Blended training voor leidinggevende in de kinderopvang

Breng je team in ontwikkeling en creëer een pedagogisch sterk team door ontspannen leiderschap!

De praktijk wijkt soms af van wat je als leidinggevende graag ziet of hebt omschreven in je beleid. Je ziet hard werkende professionals in je team maar merkt ook dat ontwikkeling langzaam op gang komt en soms staat een team zelfs stil. Dit kan allerlei oorzaken hebben. In deze training leer ik jou omdenken en hoe je de krachten en talenten van jouw teamleden nog meer kan benutten. Je gaat inzoomen op de behoefte van je team, je gaat leren hoe je je team in beweging krijgt. Een goede samenwerking in een team, een team die energie heeft en open communiceert heeft direct invloed op de pedagogische kwaliteit.

Mocht je nou voor de gehele organisatie hier een groei in willen, dan sluit een intensive beter aan.

‘Ontwikkelen in een
ontspannen omgeving’

Zie je het al voor je; De pedagogisch medewerkers werken goed samen, voelen zich samen verantwoordelijk voor de pedagogische kwaliteit en handelen op een professionele en persoonlijke manier. Vol vertrouwen, kennis en liefde zien ze de behoefte van de kinderen en handelen hiernaar. Er is een ontspannen werksfeer waarin collega’s elkaar waarderen en aanspreken. Ze helpen elkaar en wanneer het nodig is komen ze met vragen naar jou toe.

Wat voelt dit heerlijk, want jij kan hen ondersteunen en coachen zodat ze het beste uit zichzelf halen. Je merkt de ontspannen sfeer op de groepen en er is volop liefdevolle aandacht. Je voelt met heel je hart; dit is wat jonge kinderen nodig hebben. Dit raakt je want jouw passie is om samen waardevolle kinderopvang neer te zetten en van betekenis te zijn in de ontwikkeling van deze jonge kinderen.

Te mooi om waar te zijn?

Ik weet dat de praktijk er heel anders uit kan zien. Veel pedagogische professionals zijn hard aan het werk en investeren weinig in hun eigen ontwikkeling. De samenwerking verloopt niet altijd optimaal omdat er bijvoorbeeld een hoge werkdruk ervaren wordt of omdat het team niet open en transparant is naar elkaar.

Heb je al van alles geprobeerd maar kom je er niet achter wat je kan doen om teams in beweging te krijgen? Wil je dat je team meer gebruik maakt van hun krachten en talenten? Kost het jou veel energie en gaat dit ten koste van jouw passie en plezier in het werk? Met deze training geef ik jou tools om te werken aan teamontwikkeling binnen je team. 

Als een team stevig staat, de collega’s op elkaar zijn afgestemd en de aandacht gericht wordt op de kinderen, heb je in een mum van tijd een sterk pedagogische omgeving met elkaar gecreëerd. Het is alsof je weer een motor aanzet en je zal zien zien dat je team haar energie weer vindt en geïnspireerd aan de slag gaan met elkaar.

Aandacht is wat ik heb ontdekt hierin echt de sleutel. Aandacht voor elkaar, aandacht voor de kinderen en aandacht voor ontwikkeling. En door deze drie te combineren in je denken en handelen bereik je echt verandering.
Dit wordt vaak niet op deze manier gedaan, waardoor het minder effect heeft of veel meer tijd kost.  

Je kan jezelf hierin trainen en je kan ook je team hierin trainen. In deze training laat ik jou ervaren hoe je dit voor elkaar krijgt, je gaat direct zelf met je team aan de slag en je wordt door mij gecoacht in dit proces. Gedurende de training zal je de ontwikkeling merken in je team. 

Met als resultaat;

 • Meer vertrouwen en aandacht in het team;
 • Meer openheid en afstemming in het team;
 • Betere samenwerking in het team en met jou;
 • Een positieve vibe waarin gebruik gemaakt wordt van elkaars krachten;
 • Een ontspannen sfeer op de locatie waar met liefdevolle aandacht wordt gewerkt;
 • Een stevigere pedagogische basis, waarin kinderopvang meer is dan alleen het opvangen van kinderen.
 • Een team dat meer kindgericht werkt en minder taakgericht;

Ik kijk er naar uit om samen met jou de basis te leggen voor de meest ideale kinderopvang, waarin de pedagogische kwaliteit hoog is. Ik gun het jou om samen met je team met je hart te werken, bovenal gun ik dat alle kinderen. Zij hebben het recht op een ideale omgeving.

Uniek in de kinderopvang
Deze training is een uniek programma voor leidinggevende professionals in de kinderopvang die coachend werken.

Tijdens dit programma leer je terwijl je ontspant en nieuwe energie op doet. Je leert in je eigen tempo, vanuit je luie stoel. Het programma is zo opgebouwd dat je hoofd en hart verbindt, theorie en beleving lopen door elkaar. Ik raak de kern, wakker de passie aan voor het vak die jij ook in je hebt zitten. 

De training daagt je uit om direct het geleerde direct in praktijk te brengen, het op maat afgestemd coachtraject zorgt voor de begeleiding die jij nodig hebt om je eigen ontwikkelproces te versnellen.

Deze training omvat 6 onderdelen, zodat je alle ingredienten hebt om je team in ontwikkeling te brengen. 

 1. Team in beeld
 2. Team energie
 3. Team talenten 
 4. Team groei
 5. Team rollen
 6. Team flow

De training bestaat uit:

 • Online inspirerende videotraining van 6 delen. Hoe heerlijk is dat; achterover leunend op je bank, met een kopje cappuccino, op een ontspannen manier nieuwe kennis en kunde opdoen. En dat allemaal in de tijd die voor jou het beste uit komt.
 • Verdiepende theoretisch achtergrond en praktijkgerichte oefeningen.
 • Alle aandacht die jij nodig hebt om je te ontwikkelen dmv een coachtraject op maat. 
 • 1 jaar toegang tot de online training.

Wanneer en waar gaan we van start?
Je kan op elk gewenst moment starten met het online programma. De online video’s en opdrachten volg je in je eigen tempo. Je hebt een jaar toegang tot de training en de studiebelasting is 12 – 20 uur. Het op maat afgestemd coachtraject stippelen we bij aanmelding uit. 

Vragen?
Mocht je nou nog vragen hebben, de training incompany willen hebben voor alle leidinggevende , laat het mij gerust weten door te bellen (06-43897122) of te mailen (info@forsapedagogiek.com).

Ja ik doe mee !
Je investering is goud waard, want je investeert duurzaam in jezelf, je team(s) en de kinderen. Klik op de knop om je aan te melden.