Training; Teamontwikkeling

Creëer een pedagogisch sterk team!

Wil je de krachten en talenten van jouw teamleden nog meer benutten en investeren in de samenwerking onderling omdat je overtuigd bent dat dit bijdraagt aan meer pedagogische kwaliteit? Maar weet je niet goed hoe je dit bereikt? Dan is deze training voor jou. 

‘Ontwikkelen in een
ontspannen omgeving’


Zie je het al voor je; De pedagogisch medewerkers werken goed samen, voelen zich samen verantwoordelijk voor de pedagogische kwaliteit en handelen op een professionele en persoonlijke manier. Vol vertrouwen, kennis en liefde zien ze de behoefte van de kinderen en handelen hiernaar. Er is een ontspannen werksfeer waarin collega’s elkaar waarderen en aanspreken. Ze helpen elkaar en wanneer het nodig is komen ze met vragen naar jou toe.

Wat voelt dit heerlijk, want jij kan hen ondersteunen en coachen zodat ze het beste uit zichzelf halen. Je merkt de ontspannen sfeer op de groepen en er is volop liefdevolle aandacht. Je voelt met heel je hart; dit is wat jonge kinderen nodig hebben. Dit raakt je want jouw passie is om samen waardevolle kinderopvang neer te zetten en van betekenis te zijn in de ontwikkeling van deze jonge kinderen.

Te mooi om waar te zijn?

Ik weet dat de praktijk er heel anders uit kan zien. Veel pedagogische professionals zijn hard aan het werk en investeren weinig in hun eigen ontwikkeling. De samenwerking verloopt niet altijd optimaal omdat er bijvoorbeeld een hoge werkdruk ervaren wordt of omdat het team niet open en transparant is naar elkaar. Ook lukt het niet om de medewerkers gemotiveerd te krijgen voor de pedagogische coaching waar ze recht op hebben.

Heb je al van alles geprobeerd maar kom je er niet achter wat je kan doen om teams in beweging te krijgen? Wil je dat je team meer gebruik maakt van hun krachten en talenten? Kost het jou veel energie en gaat dit ten koste van jouw passie en plezier in het werk? Met deze training geef ik jou tools om te werken aan teamontwikkeling binnen je team. 

Als een team stevig staat, de collega’s op elkaar zijn afgestemd en de aandacht gericht wordt op de kinderen, heb je in een mum van tijd een sterk pedagogische omgeving met elkaar gecreëerd. Het is alsof je weer een motor aanzet en je zal zien zien dat je team haar energie weer vindt en geïnspireerd aan de slag gaan met elkaar.

Aandacht is wat ik heb ontdekt hierin echt de sleutel. Aandacht voor elkaar, aandacht voor de kinderen en aandacht voor ontwikkeling. En door deze drie te combineren in je denken en handelen bereik je echt verandering.
Dit wordt vaak niet op deze manier gedaan, waardoor het minder effect heeft of veel meer tijd kost.  

Je kan jezelf hierin trainen en je kan ook je team hierin trainen. In deze training laat ik jou ervaren hoe je dit voor elkaar krijgt, je gaat direct zelf met je team aan de slag en je wordt door mij gecoacht in dit proces. Gedurende de training zal je de ontwikkeling merken in je team. 

Met als resultaat;

 • Meer vertrouwen en aandacht voor het team;
 • Meer openheid en afstemming in het team;
 • Betere samenwerking in het team en met jou;
 • Een positieve vibe in het team waarin gebruik gemaakt wordt van elkaars krachten;
 • Een ontspannen sfeer op de locatie waar met liefdevolle aandacht wordt gewerkt;
 • Een stevigere pedagogische basis, waarin kinderopvang meer is dan alleen het opvangen van kinderen.
 • een team dat meer kindgericht werkt en minder taakgericht;

Ik kijk er naar uit om samen met jou de basis te leggen voor de meest ideale kinderopvang, waarin de pedagogische kwaliteit sky high is. Ik gun het jou om samen met je team met je hart te werken, bovenal gun ik dat alle kinderen. Zij hebben het recht op een ideale omgeving.

Uniek in de kinderopvang
Deze training is een uniek programma voor professionals in de kinderopvang die met team(s) werken, van pedagogisch coach, locatiemanager tot eigenaren van kleinschalige kinderopvangorganisaties.

Tijdens dit programma leer je terwijl je ontspant en nieuwe energie op doet. Je leert in je eigen tempo, vanuit je luie stoel. Het programma is zo opgebouwd dat je hoofd en hart verbindt, theorie en beleving lopen door elkaar. Ik raak de kern, wakker de passie aan voor het vak die jij ook in je hebt zitten. 

In het programma krijg jij;

 • 6 inspirerende video’s met theorie en praktijkgerichte oefeningen. Hoe heerlijk is dat; achterover leunend op je bank, met een kopje cappuccino, op een ontspannen manier nieuwe kennis en kunde opdoen. En dat allemaal in de tijd die voor jou het beste uit komt.
 • Een beleef(trainings)middag in een ontspannen omgeving
 • Twee individuele coachsessie met Nathalie (waarvan 1 online)
 • Alle aandacht die jij nodig hebt om je te ontwikkelen.
 • Onbeperkte houdbaarheid. De video’s blijven na afronding beschikbaar.
 • Verbinding, tips en inzichten van andere coachende professionals, omdat je samen in de online community alles kan delen.

Ja ik doe mee !
Je investering is goud waard, want je investeert duurzaam in jezelf, je team(s) en de kinderen.

Wanneer en waar gaan we van start?
Je kan op elk gewenst moment starten met het online programma. De online video’s en opdrachten volg je in je eigen tempo, je krijgt een reminder om de volgende video te bekijken. De persoonlijke coachsessies plannen we op een moment dat het jou uitkomt.

Wat houdt een beleefmiddag in?
In deze training zit ook een trainingsmiddag, dit noem ik een beleefmiddag, inbegrepen. De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers. De beleefmiddag vindt plaats in het midden van het land, namelijk Amersfoort.

Vragen?
Mocht je nou nog vragen hebben, deze training incompany willen hebben, laat het mij gerust weten door te bellen (06-43897122) of te mailen (info@forsapedagogiek.com).