Inspiratiemail Forsa

Lees op deze pagina mijn laatste inspiratiemail. Wil je elke maand een inspiratiemail ontvangen in jouw inbox? Schrijf je hieronder in en ik mail je graag!

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Inspiratiemail november: De rek is eruit!

Hi <<First Name>>,

Hoe is het met je? Ik hoor signalen op de werkvloer dat deze tijden behoorlijk pittig zijn. Naast alle maatregelen en ziekmeldingen is het ook gewoon het einde van het jaar waarin een hele hoop moet gebeuren.
 
Ik houd deze mail dan ook lekker kort! Ik wil je even inspireren en aandacht hebben voor jouw welzijn. Hoe is het met jou? Ervaar jij ook dat de rek er bijna uit is? In drukke tijden ren je jezelf toch sneller voorbij, wanneer dat gebeurt ben je vaak helemaal niet efficient en effectief bezig. Juist als je denkt dat je geen tijd hebt om goed voor jezelf te zorgen moet je het juist wel doen. Dit zorgt dat je veel minder tijd kwijt bent aan allerlei randzaken die nu geen prioriteit hebben. Dus ik gun jou in deze tijd focus en ontspanning!
 
Hoe breng je dat nou snel in praktijk? Ik kan je wat tips geven om hier morgen al mee te beginnen:

***Wandeling buiten, heb je een park of bos in de buurt? Natuur en bewegen draagt direct bij aan ontspanning, plan een wandeling aan het begin van je werkdag of als pauze! (er gebeurt tijdens de wandeling meer in je hersenen dan je denkt 🙂 !)

***Geef jezelf wat meer lucht, neem een paar keer per dag een diepe ademhaling, en zucht er maar flink op los! Door oppervlakkige ademhalingen krijgen we te weinig zuurstof)

***Zet je telefoon/laptop aan de kant, neem een moment om niets te doen. Drink met aandacht een kopje thee of koffie. Even geen beeldschermen, even je gedachte laten gaan en gun jezelf die 5 minuten om niets te doen. Wat doe je met al je to do’s? Wil je in actie? Schrijf ze op maar kom niet in actie, staar even lekker uit het raam (ook super goed trouwens voor je ogen)

Deze 3 tips zijn makkelijk om in praktijk te brengen en het levert je echt meer energie en tijd op! Ben je niet helemaal overtuigd? Of denk je dat dit voor jou juist in deze tijd niet te doen is? Volg dan mijn online training ontspannen werken. In het kader van de week tegen werkstress (deze week) heb ik besloten deze training nogmaals te geven. Ik help jou in deze training om te gaan met de hoge werkdruk, zodat je met meer energie meer van jouw taken gedaan krijgt in de tijd die je ervoor hebt!

Klik hier voor meer informatie over de online training
 
Maak even tijd voor jezelf en investeer dit ene uurtje in je eigen ontwikkeling. Wanneer heb je voor het laatst geïnvesteerd in je eigen ontwikkeling eigenlijk? Is dat iets wat bij jou structureel op de agenda staat of toch telkens onder aan de stapel verdwijnt?
 
Volgende week start een hele groep met de inspiratieweek online coachen, want naast ontspannen werken geeft ook inspiratie nieuwe frisse energie!
Een week lang ga ik de pedagogisch coaches prikkelen en ondersteunen in het online coachen, want voorlopig blijven we wel op afstand werken. Maar daarnaast geloof ik dat online ontwikkelen een hele mooie toevoeging is op de ‘normale’ manieren. 

Door veel voorbeelden en inspiratiemomenten aan te bieden blijft het leren en ontwikkelen ook nog eens leuk! Ik volgde laatst een webinar waar ik zo enthousiast over werd, ik was alleen maar aan het stuiteren 🙂 Dat wil ik ook voor alle pedagogische professionals, weer het vuurtje aanwakkeren en de energie een boost geven! Kunnen we allemaal wel gebruiken in deze intensieve tijd, toch?

Klik hier voor meer informatie over de inspiratieweek.
 
Ik hoop dat ik je zie in de inspiratieweek of tijdens de online training, maar nu eerst mijn scherm uit en lunchen 🙂
 
Liefs,
Nathalie
Inspiratiemail november 2020
Wat doe je als je merkt dat de verbinding met elkaar afneemt in je organisatie? De stress stijgt en de energie daalt? Wat als je dit wel je prioriteit wilt maken komende periode, en je aandacht wilt voor het welzijn van je team(s)? Jij kan hier een belangrijke rol in spelen. 

Laat het mij weten, ik kan je helpen! Wist je dat ik ook een teamtraining heb ontwikkeld gericht op mindful werken op de groep?
inspiratiemail November 2020