Inspiratiemail Forsa

Lees op deze pagina mijn laatste inspiratiemail. Wil je elke maand een inspiratiemail ontvangen in jouw inbox? Schrijf je hieronder in en ik mail je graag!

Nieuwe kansen

Hi,
Afgelopen week hoorde ik tijdens de persconferentie het zinnetje; het nieuwe normaal. Dit is wel behoorlijk bij mij blijven hangen. Dit is nu onze nieuwe werkelijkheid, ik begin al te wennen aan deze situatie en het wordt inderdaad een beetje het nieuwe normaal. Ondanks dat ik enorm mijn sociaal leven mis zie ik ook dat het nieuwe normaal ook nieuwe kansen biedt. Ik ben een positief ingesteld mens, dus ik ben altijd op zoek naar wat levert de situatie op, wat halen we eruit, waar kunnen we van leren en wat geeft het mij aan groeimogelijkheden. 

Op afstand en toch dichtbij
We werken nu veel vanuit huis, op afstand en toch zoeken we naar manieren om dicht bij te zijn. Ik geloof dat de digitale wereld ons veel mogelijkheden geeft om goed in contact te blijven met collega’s, ouders en kinderen. Er ontstaan prachtige creatieve ideeën om in verbinding te blijven. 
Op afstand kan je collega’s blijven inspireren, kan je in deze tijd bouwen aan een sterk team, we zijn juist nu aangewezen op elkaar, samen komen we hier wel doorheen. Aandacht is hierin de sleutel. 

Blijf zaadjes planten op afstand, houd je energie hoog en wees bewust van jouw aanstekelijke energie. De meesten van ons hebben in deze pittige tijd behoefte aan positieve energie, richting en aan van betekenis zijn. Dat blijf ik ook doen, ik heb afgelopen tijd niet stil gezeten en de komende weken besmet ik jou graag met mijn positieve energie en nieuwe kansen.

Inspiratieweek en webinar Online Coachen
Ik start op 20 april een inspiratieweek Online Coachen, via mail, Facebook en (voor het eerst) Instagram. Tijdens de inspiratieweek geef ik een webinar over op online coachen. Om mij heen merk ik veel vragen en behoefte aan hoe geef ik vorm aan het op afstand coachen, hoe buig ik wat ik persoonlijk doe om naar iets digitaals. Daarom deel ik mijn ervaringen tijdens de inspiratieweek en tijdens de webinar geef ik in concrete stappen aan hoe je het online coachen op jouw manier kan neerzetten en ontvang je na afloop een format wat je kan gebruiken om je online coach sessies voor te bereiden.

Deelnemen kan via deze link

Training teamontwikkeling
Deze tijd geeft je ook de mogelijkheid om aan de slag te gaan met je team, te bouwen aan een pedagogisch sterk team. De training is online te volgen vanaf mei, de trainingsmiddag die hier bij hoort vindt plaats na de zomer. De onderwerpen van de training deel ik graag met jullie, het bestaat uit 6 delen:
* Team in beeld
* Team energie
* Team talenten
* Team groei
* Team rollen
* Team flow
Voor meer informatie klik op deze link.

Wennen 
Deze hele situatie laat ons ervaren hoe het is om plotseling om te gaan met een nieuwe werkelijkheid. In 1 klap overvalt ons een nieuwe situatie en moeten we daar mee omgaan. Dit is precies wat kinderen doormaken als ze voor het eerst naar de kinderopvang gaan. Benut deze kans om dit bewust te maken bij je team!

Het is een mooi parallel waar we veel uit kunnen halen om kinderen in het wenpoces zo goed mogelijk te begeleiden. Zoals we nu zelf hebben ervaren is zo’n grote omslag een stressvolle periode, wat veel energie kost, onzekerheid en onduidelijkheid met zich mee brengt en dat het even een tijdje duurt voordat je je weg hebt gevonden.
Over enkele weken krijgen we alle kinderen weer op de groep, iets waar we allemaal erg naar uitkijken. Dit wordt wederom een intensieve fase waar we in terecht komen, want alle kinderen zullen opnieuw moeten wennen aan hun nieuwe werkelijkheid.

Vooraankondiging webinar Wennen
Hoe ontvang je de kinderen, hoe creëer je rust, waar kan je nu al over na gaan denken, hoe kan je het met elkaar oppakken, hoe neem je ouders hierin mee en natuurlijk hoe zorg je ook goed voor jezelf in deze tijd? Er staat voor in mei een webinar in de planning om jouw teamleden te inspireren en handvatten te bieden voor deze periode die we in gaan wanneer de groepen weer volstromen. Individuele deelname is mogelijk door (binnenkort) een ticket te reserveren in de shop op forsapedagogiek.com.
Wil je als organisatie deze webinar aan al jouw medewerkers bieden dan ontvang ik graag via onderstaande knop een bericht zodat niet iedere medewerker van jou organisatie zich individueel hoeft aan te melden. 

Zoals je merkt heb ik de flow weer te pakken en staat er veel moois op de agenda voor komende weken. Ik hoop dat ik jou in deze tijd inspireer en dat je ook nieuwe mogelijkheden ziet in onze nieuwe werkelijkheid. Heb je behoefte aan sparren, heb je een vraag of kan ik op een andere manier van betekenis zijn voor jou, je team of je organisatie? Laat het me weten middels een reply op dit bericht! Ik wens je alvast een zonnig weekend toe en fijne paasdagen.

Lieve groet,
Nathalie